بازديد : مرتبه
تاريخ : یک شنبه 22 مرداد 1391برچسب:آشنایی با موشک های استاندارد (SM-2) ,
به عقيده لاكهيد مارتين ، شركت سازنده موشك هاي استاندارد ، اين موشك ها انتخابي جهاني براي دفاع هوايي و ضد موشك بالستيك مي باشند . در يك بازه زماني 50 ساله ، اين موشك ها همگام با دگرگوني تهديدات به رشد خود ادامه داده و توانائي انجام مأموريتهاي جديد را يافته اند . توسعه موشك استاندارد به جهت جايگزيني موشك هاي سطح به هوايي چون Terrier ، Talo و Tartar صورت پذيرفته است .
توليد sm1 از سال 1967 آغاز شد و هم اكنون در حال خدمت در نيروي دريايي كشورهاي مختلف مي باشد . كمپاني ريتون پشتيباني از موشك SM1 را تعهد كرده و يكي از تيمهاي شركت را مأمور به ارائه سرويس و قطعات يدكي جهت پشتيباني از اين موشك نموده است .
نقش اصلي موشك SM2 آن است كه به دفاع منطقه اي در برابر هواپيماهاي دشمن و موشكهاي كروز ضد كشتي بپردازد .ساخت اين موشك با پيكربنديهاي متفاوت انجام شده و دامنه اي از SM2 Block IIIA تا SM2 Block IV برد بلند را شامل مي شود .

توسعه SM3 به عنوان بخشي از سيستم دفاع ضد موشكي درياپايه Aegis متعلق به آژانس دفاع ضد موشكي آمريكا صورت پذيرفت .اين نوع موشك ها بر روي رزمناو ها و ناوشكن هاي Aegis مستقر مي گردد تا بر عليه موشكهاي بالستيك كوتاهبرد تا دوربرد ( نه قاره پيما ) در فاز مياني پروازشان بكار رود . همچنين ريتون درحال توسعه يك سرجنگي با انرژي جنبشي جهت موشك SM3 مي باشد.
SM6 كه به عنوان موشك فعال دوربرد (Extended Range Active Missile ) شناخته مي شود براي برطرف ساختن نياز نيروي دريايي به موشكهايي عليه اهداف هوايي بلند پرواز طراحي و توسعه داده شده است. آغاز برنامه براي رسيدن به موشكي بود كه قابليت درگيري عليه هواپيماهاي بال ثابت يا متحرك ، پهبادها و موشكهاي كروز در حال پرواز چه بر روي خشكي و چه بر روي آب را داشته باشد . با توجه به ويژگيهاي كنترل آتشي كه براي SM6 در نظر گرفته شده ، نيروي دريايي وسعت درگيري خود با تهديدات AAW را گسترش مي دهد . SM6 از بدنه SM2 بلاك چهار استفاده مي نمايد و از جستجوگرها و تكنولوژي هدايتي كه توسط خطوط توليد ريتون ساخته شده ، بهره مي برد.

مشخصات عمومي SM-2 Block III/IIIA/IIIB Medium Range :
كاربرد اصلي : موشك سطح به هوا
پيمانكار اصلي : ريتون
پيشران : دو مرحله اي ، با سوخت جامد
طول :4.72 متر
وزن : 708 كيلوگرم
قطر :34.3 سانتيمتر
فاصله دو نوك بالچه : 1.08 متر
برد : 40 تا 90 ناتيكال مايل
سيستم هدايت : رادار داخلي نيمه فعال ( IR در بلاك IIIB )
سر جنگي : فيوز راداري و اصابتي به همراه سرجنگي تركش شونده
تاريخ استقرار: 1981 (SM-2 MR)

مشخصات عمومي SM-2 Block IV Extended Range:
كاربرد اصلي : دفاع هوايي گسترده و سريع
پيمانكار اصلي : ريتون
پيشران : بوستر سوخت جامد MK-72 و MK 104 dual-thrust solid-fueled rocket sustainer
طول :6.55 متر
وزن :1466 كيلوگرم (1450 كيلوگرم هم ذكر شده )
قطر :34.3 سانتيمتر ( بوستر 53 سانتيمتر )
فاصله دو نوك بالچه : 1.08 متر (1.57 هم ذكر شده است )
برد : 100 تا 200 ناتيكال مايل
سيستم هدايت : رادار داخلي نيمه فعال ( IR در بلاك IIIB )
سر جنگي : Mk125 - فيوز راداري و اصابتي به همراه سرجنگي تركش شونده
تاريخ استقرار: 1998
سرعت : 3.5 ماخ
سقف پرواز : 33 كيلومتر

SM-2 Block IV Extended Range كه با نام RIM-156 Standard نيز شناخته مي شود يك موشك دوربرد دريايي سطح به هواست . در حاليكه انواع مختلف موشكهاي SM1 از لانچرهاي ريلي پرتاب مي شوند ، موشك SM2 از لانچر عمودي شليك مي شود . طراحي اصلي اين موشك براي شليك از لانچرهاي عمودي كشتيهاي مجهز به سيستم كنترل آتش Aegis صورت پذيرفته است . اين كشتيها شامل رزمناوهاي كلاس Ticonderoga آمريكا ، ناوشكن هاي كلاس Burke آمريكا و ناوشكن هاي كلاس كنگو ژاپن و ناوچه هاي F-100 اسپانيايي مي شوند.
پرتاب موشك توسط سيستم كنترل آتش Mark99 مديريت مي شود . هدايت موشك در فاز اوليه و مياني پرواز توسط رادار AN/SPY-1 سامانه Aegis صورت مي پذيرد و در فاز نهايي (ترمينال ) با استفاده از داده هاي رادار AN/SPG-62 و رادار نيمه فعال داخلي خود موشك هدف را نابود مي سازد .

در يك دفاع لايه اي ، پس از موشك SM2 موشك RIM-162 ESSM با بردي بيش از 27 ناتيكال مايل قرار دارد و در لايه داخلي تر موشك RIM-116 Rolling Airframe با برد 5 ناتيكال مايل و يا سيستم فالانكس قرار مي گيرد.
موشك SM2 بلاك 4 A در حقيقت از يك موشك SM2 IIIb بعلاوه يك بوستر كوچك اما بسيار پرقدرت تشكيل شده است . اندازه اين بوستر تنها بوسيله طول لانچر عمودي محدود مي شود . با استفاده از اين بوستر برد موشك به 150 مايل افزايش مي يابد . اين موشك مي تواند موشكهاي ضد كشتي در ديد افق را نابود سازد و بزودي جايگزين موشك هارپون خواهد شد . اين موشك ( SM2 ) سر جنگي كوچكتري نسبت به موشك AGM-84 Harpoon دارد اما بسيار بزرگتر و سريعتر از آن مي باشد و درنتيجه انرژي حاصل از برخورد موشك با هدف بسيار بيشتر از هارپون مي باشد . البته SM2 بلاك 4 A نسبت به SM2 IIIb گرانتر و در برد كوتاه از مانورپذيري كمتري برخوردار است . از اين رو يك كشتي ممكن است تعداد مختلفي از هر يك را با خود حمل كند.

Sm3 نيز يكي از انواع تغيير يافته بلاك 4A موشك SM2تلقي مي شود. RIM-174 يا SM6 نيز يكي از انواع جهشي بلاك 4 A است كه جستجوگر فعال راداري موشك هوا به هواي
AIM-120C-7 AMRAAM جهت هدايت فاز نهايي به آن اضافه شده است رادار نيمه فعال موشك RIM-156 به جهت وابستگي به رادار AN/SPG-62 illuminator توانايي درگيري در وراي افق را ندارد .
منبع:
نظرات شما عزیزان:
ارسال توسط ADOLF
آخرين مطالب